جمعه 10 فروردین 1403

برگزاری کارگاه آموزشی " کاخ مرمر و تحولات تهران بعد از انقلاب مشروطیت " در موزه ملی قرآن کریم

برگزاری کارگاه آموزشی " کاخ مرمر و تحولات تهران بعد از انقلاب مشروطیت "  در موزه ملی قرآن کریم

برگزاری کارگاه آموزشی " کاخ مرمر و تحولات تهران بعد از انقلاب مشروطیت " در موزه ملی قرآن کریم

به گزارش روابط عمومی موزه ملی قرآن کریم ، کارگاه آموزشی " کاخ مرمر و تحولات تهران بعد از انقلاب مشروطیت " صبح امروز 16 مرداد ماه 98 با حضور تهران شناس برجسته ، به سخنرانی دکتر نصراله حدادی در گالری منفی 2 موزه ملی قرآن کریم برگزار شد.
دکتر نصراله حدادی با مقدمه ای عنوان کرد: اطلاق نهضت به مشروطه نيز يه اين دليل است كه نهضت جنبش و يا حركتي منظم و با دوام براي رسيدن به هدف اجتماعي- سياسي معين براساس نقشه معين است در حالي‌كه انقلاب به تغيير ناگهاني در هر نظام اجتماعي- سياسي منجر مي‌شود.و مشروطه خواهان براي قانون قيام كردند. يعني هدف اصلي نهضت مشروطه محدود نمودن سلطنت در چهار چوب قانون بود كه در آن اعمال گسترده قدرت مطلق و خودكامه ناممكن باشد، تا ساير آرمانهاي اجتماعي و سياسي به ويژه پيشرفت اقتصادي در رفاه اجتماعي و اعتبار ملي بدست آيد.
نصراله حدادی گفت : کاخ مرمر به دستور رضا شاه پهلوی و با معماری لئون تادوسیان بنا نهاده شد. این کاخ در آغاز به عنوان دفتر کار رضاشاه مورد بهره‌برداری بود و تا پیش از تدوین قانون خزانه ملی، جواهرات ملی ایران از کاخ گلستان به این کاخ آورده شده و در زیر زمین آن نگهداری می‌شد.
حدادی تصریح کرد : در سال‌های نخست پادشاهی محمدرضا شاه پهلوی، از این کاخ به عنوان دفتر رسمی شاه و محل برگزاری دیدارها، ملاقات‌ها و شرفیابی‌ها بکار گرفته می‌شد. فوزیه و محمدرضا پهلوی در این کاخ با یکدیگر زندگی می‌کردند و مراسم عقد پادشاه با ثریا اسفندیاری و همچنین مراسم نامزدی ایشان با دوشیزه فرح پهلوی همگی در این کاخ برگزار شده‌است. پس از رخ دادن حادثه ترور شاه در محوطه این کاخ توسط رضا شمس‌آبادی، دفتر ویژه شاه به کاخ صاحبقرانیه جابجا شد، این کاخ در سال ۱۳۵۵ به موزه تبدیل شد و تا سال ۱۳۵۷ با عنوان «موزه پهلوی» برای همگان قابل بازدید بود. از میان موارد به نمایش آمده در این موزه، لباس افسری و کلاه گلوله خورده شاه در واقعه ترور ۱۵ بهمن ۱۳۲۷ بود.

حدادی افزود : پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، «موزه پهلوی» تعطیل شد و از این کاخ مدتی به عنوان مقر کمیته انقلاب اسلامی استفاده می‌شد. پس از مدتی این کاخ بی‌کاربرد ماند تا در میانه‌های دهه ۱۳۷۰ خورشیدی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و پس از پایان ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی دفتر هاشمی رفسنجانی به این کاخ نقل مکان کرد. امروزه از این ساختمان در نامه‌نگاری‌های دولتی با نام ساختمان قدس یاد می‌شود. بخش‌هایی از کاخ مرمر در سال ۱۳۸۷ مرمت و بازسازی شد.

 

در پایان کارگاه علاقمندان شرکت کننده به شناخت تاریخچه تهران و شناسایی و بررسی کاخ مرمر و همجواری با موزه ملی قرآن کریم ، این مجموعه را از نظر معماری بازدید کردند . 

 

روابط عمومي امتیاز به خبر :

عکسهای مرتبط

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.