جمعه 31 فروردین 1403

برگزاری نشست تخصصی نگاره ها و نگارش های علوی بمناسبت عید سعید غدیر خم

برگزاری نشست تخصصی نگاره ها و نگارش های علوی بمناسبت عید سعید غدیر خم
بمناسبت عید غدیر خم، نشست تخصصی ««نگاره‌ها و نگارش‌های علوی در هنر و معماری ایران‌زمین»» توسط آقای مهندس سام احمدی پژوهشگر ‌هنر و ادیان برگزار گردید.

تعاریف و دیدگاه‌های فیلسوفان و اندیشمندان غربی و اسلامی پیرامون مباحث زیبایی و هنر توسط ایشان ارائه گردید.

در مقدمه ایشان از دیدگاه افلاطون در حدود ۴قرن پیش از میلاد مسیح صحبت کردند
افلاطون میگوید اگر چيزي وجود داشته باشد كه زندگي به خاطر آن بيارزد، آن نظاره زيبايي است. افلاطون معتقد بود مفهوم زيبايي كه شبيه به مفهوم نظم، اندازه، تناسب و هارموني است ويژگي مخصوص به انسان است. اگر کل و مجموعه های دارای اجزای متناسب باشد،زیباست.

زیبایی به عنوان تناسب، تاثیر و اثر بخشی، سودمند بودن در ترویج خوبی ها، لذت برای چشم و گوش و در نهایت به عنوان فایده ای لذت بخش، و صد البته که این نظریات نقدهای جدی مطرح است!

نظریه وینگشتاین و ارسطو و ... در باب هنر مطرح گردید و طبقه‌بندی های متفاوت هنر از دیدگاه بندتو کروچه، آرمسترانگ ریچاردز،و استاد مطهری مطرح گردید
و زیبایی از دیدگاه فارابی،ابن سینا و ملاصدرا تشریح شد و تفاوتهای ایده های ارسطو ،کانت و هگل مشخص گردید.

نمونه‌هایی از هنر فصاحت و بلاغت هنرمند قرن اول هجری ،امام علی ع مطرح شد.
تفکر شکل گرایی(فرمالیسم)در دو قرن اخیر مطرح شد. مهندس احمدی نقش کانت در شکلگیری فرمالیسم را مهم دانستند.

وی افزود که هر تکنیک هنری پایگاه فرهنگی و فلسفی دارد و اقلیم ،تاریخ و تعاملات فرهنگی را در تکوین مکاتب هنری و شکل گیری زبان‌های متفاوت تاثیر گذار هستند.
این پژوهشگر هنر و ادیان،نقش هنرمندان ایرانی که پس از مدت کوتاهی با اسلام مانوس میگردند ونقش آن در شکل گیری رسم الخط های بدیع ،هنر خطاطی و نگارگری و معماری را بسیار تاثیرگذار میداند.

احمدی افزود، ارادت ایرانیان به امام علی منجر به ساخت ۲ بنای شاخص در شرق و غرب ایران ،یعنی مزارشریف و گنبد سلطانیه گردید.

وی هنرهای تذهیب و مینیاتور و طرح های اسلیمی ،ختایی رامعرفی میکند و آثاری از نگاره ها و نگارش علوی در نگاره های ایرانی ،مینیاتورها ،فلزکاری ایرانی،خطاطی،نمونه هایی از کتیبه های شاخص در ابنیه تاریخی و مذهبی ارایه و تشریح کردند.

در قسمت‌پرسش و پاسخ :
روش مواجه راهنماییان با گردشگران خارجی و سوالات متداول آنها و پاسخ متناسب در موضوع تفاوت مذاهب اسلامی و پاسخ مطلوب در بحث جانشینی پیامبر بارویکرد نزدیکی و تقریب مذاهب اسلامی را بیان کردند.
موزه قرآن موزه قرآن امتیاز به خبر :

عکسهای مرتبط

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

امیرحسین صدیفی
امیرحسین صدیفی ﺳﻪشنبه, 29 مرداد,1398 02:42
جناب مهندس احمدی نظر و دیدگاه شما قابل تحسین است و جای تعمل و تفکر بیشتری دارد که میتوان گفت قابل تقدیر است.