شنبه 01 اردیبهشت 1403

مصاحبه برنامه رادیو گفتگو با مدیر موزه ملی قرآن کریم در خصوص سفر و صنعت گردشگری

مصاحبه برنامه رادیو گفتگو با مدیر موزه ملی قرآن کریم در خصوص سفر و صنعت گردشگری
مصاحبه برنامه رادیو گفتگو با مدیر موزه ملی قرآن کریم در خصوص سفر و صنعت گردشگری
به گزارش روابط عمومی موزه ملی قرآن کریم حجت الاسلام صابری مدیر موزه ملی قرآن کریم روز دوشنبه پنجم آبان مصاحبه ای با ردایو گفتگو انجام دادند در خصوص سفر و صنعت گردشگری
حجت الاسلام صابری در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو؛
کسب معیشت و رونق اقتصادی از فواید گردشگری است
مدیر موزه ملی قرآن کریم بنا به فرموده‌ای منتسب به امیرالمومنین(ع)، سفر را از الزامات تکامل و تعالی انسان دانست و گفت: فایده سفر کسب معیشت و رونق اقتصادی و گشایش در امور زندگی است
حجت الاسلام والمسلمین فخرالدین صابری با حضور در برنامه «رواق تماشا» از شبکه رادیویی گفت‌وگو، در رابطه با مفهوم گردشگری مذهبی اظهار کرد: سفر در سبد نیازهای انسان از دیرباز شناسایی شده است که با انگیزه‌هایی متنوع انجام می‌گیرد.

وی با اشاره به شعری منسوب به امیرالمومنین(ع) گفت: ایشان می‌فرمایند از موطن خود حرکت کنید و همواره در یکجا نمانید. از وطن هجرت کنید تا به تعالی و تکامل و ترقی دست یابید. پس مسافرت کنید که در آن 5 فایده است.

حجت الاسلام صابری افزود: 5 فایده‌ای که حضرت در این اشعار بیان فرمودند، اینست که سفر غم و اندوه را از شما خواهد زدود که تجربه یک نواختی _منظور یکجا نشینی است_، موجب افسردگی و خستگی انسان می‌شود و در نتیجه حضرت فرموده‌اند اولین فایده سفر برای انسان اینست که حال و هوا عوض کرده و از نخوت و افسرگی نجات می‌یابد.

وی ادامه داد: دومین فایده سفر کسب معیشت و رونق اقتصادی و گشایش در امور زندگی است و سومین مطلب نیز به گفته امیرالمومنین(ع) اینست که علم و دانش انسان در پرتو سفر افزایش پیدا می‌کند.

حجت الاسلام صابری آداب دانستن را چهارمین فایده سفر از دیدگاه حضرت علی(ع) برشمرد و گفت: انسان ضمن سفر با آداب و سنن دیگر اقوام آشنایی پیدا می‌کند و پنجمین فایده نیز برقراری ارتباط با خوبان در سایر نقاط دنیاست.

دبیر ستاد ویژه بقاع متبرکه و اماکن مذهبی وابسته به وزارت میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: در دهه‌های اخیر یکی از موضوعاتی که در سفر مطرح شده است، سفرهای مذهبی است که فقط به یک مذهب و مکتب خاص مربوط نمی‌شود.

حجت الاسلام صابری با اشاره به اینکه زیارت و سفرهای مسلمین تنها در رده‌ی سفرهای ذهبی نمی‌گنجد، افزود: گردشگری مذهبی مسئله‌ای فراگیر و عام است و شامل همه موضوعاتی است که به نوعی با مذهب مرتبط است.

وی واژه مذهب در گردشگری مذهبی را موضوعی مربوط به ادیان مختلف دانست و خاطرنشان کرد: پیروان ادیان مختلف مسافرت‌هایی به قصد امور دینی انجام می‌دهند که در قالب گردشگری مذهبی تعریف می‌شود و در این بین، شرکت در یک کنفرانس مذهبی را نیز نوعی از گردشگری مذهبی است.

حجت الاسلام صابری عزیمت برای انجام سفر زیارتی را نیز جزئی از گردشگری مذهبی خواند و یادآوری کرد: حج نیز انجامِ عبادتی خاص است که جز گردشگری مذهبی می‌گنجد.

مدیر موزه ملی قرآن کریم همچنین به بازدید مسلمین از سایر زیبایی‌های ادیان دیگر اشاره کرد و گفت: حتی اگر یک مسلمان به بازدید یک کلیسا در دیگر کشورها رود، نوعی از گردشگری مذهبی خواهد بود چراکه این بنا، منسوب به یکی از ادیان الهی است.

حجت الاسلام صابری با این توضیحات، گردشگری مذهبی را دارای یک مفهوم کلی در ابعاد گوناگون دانست و در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفت‌وگو افزود: در گردشگری مذهبی اغلب معنویات مورد توجه است و از اینرو نوعی سادگی در این سفرها دیده می‌شود.

وی اضافه کرد: گردشگران مذهبی عموما افرادی تنوع طلب و زیاده خواه نیستند و ویژگی دیگر این افراد اینست که عموما بصورت جمعی و سازمان یافته اقدام به سفر می‌کنند.
مدیر سایت امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.