جمعه 31 فروردین 1403

معرفی مقاله

معرفی مقاله
روابط عمومی موزه ملی قرآن کریم : معرفی مقاله ...
خبر: مقاله/ بهار – تابستان1400/ رقیه لطفی
گونه شناسی جلدهای موزه ملی قرآن کریم
هنر جلد سازی و کتاب آرایی همواره در طول تاریخ ایران مورد توجه و اهمیت بوده. بطوریکه پیوسته تحولات و تغییرات فراوان و قابل توجهی را از ابتدای دوره های آغازین اسلام تا اواخر قرن دوازدهم هجری قمری تجربه کرده است.
موزه ملی قرآن کریم به عنوان مرکزی در زمینه هنرهای قرآنی شناخته می شود و به گنجینه ای ارزشمند از منابع و مستندات اسلامی با جمع آوری نسخه های خطی، چاپ سنگی قرآن مجید، مرقعات، کتب ادعیه و طومار از سده چهارم هجری قمری تا اواخر دوره قاجاریه به مجموعه تخصصی تبدیل شده و مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است.
تعداد قابل توجهی از جلدهای نفیس با تمام جذابیت های ساختاری و ظاهری در گنجینه موزه قرآن کریم محفوظ و نگهداری می شود. این جلدها نمونه های خیره کننده ای از توانایی، مهارت و ذوق سرشار هنرمندان آن دوره محسوب می گردد. این مقاله پژوهشی است، که در آن گونه های مختلف جلدهای تیموری، صفوی و قاجاری از حیث شیوه ساخت و تنوع نقوش و آرایه های به کاررفته در آن ها مورد بحث و تحقیق قرار گرفته است. نتیجه این پژوهش نشان می دهد که جلدهای موجود در این موزه از تنوع قابل توجهی از لحاظ ساخت و تزئین برخوردار است و به گونه های متنوعی تقسیم شده اند: از جمله جلد چرمی ساده، جلد چرمی ضربی، جلد چرمی سوخت، جلد چرمی معرق، جلد چرمی سوخت و معرق، جلد روغنی لاکی، جلد پارچه ای، جلد کاغذی و...
این مقاله در چند بخش تنظیم شده است:
- جایگاه هنر جلدسازی در حوزه تمدن ایران
- فن و هنر تجلید
- تجلید در دوره تیموریان
- تجلید در دوره صفویه
- تجلید در دوره قاجار
- انواع جلدهای دوره تیموری
- انواع جلدهای دوره صفوی
- انواع جلدهای دوره قاجار
- انواع جلدهای و روش تهیه آن ها
مدیر سایت امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.